Over mij

Taal heb ik van jongs af aan interessant gevonden. Mijn vader is docent Engels, waardoor ik altijd veel Engelstalige boeken, radio en televisie om me heen heb gezien en gehoord. Mijn voorliefde voor het Engels is dan ook met de paplepel ingegeven.

In 2005 rondde ik mijn studie Engelse Taal en Letterkunde aan de Radboud Universiteit af. Lesgeven lag me goed, zodat ik werk zocht en vond als docent in het voortgezet onderwijs. Hoewel ik dit met plezier en succes heb gedaan, heeft het uiteindelijk maar een schooljaar geduurd, omdat ik de mogelijkheid kreeg een nog grotere liefde na te jagen: die voor de muziek. In 2010 studeerde ik af aan het Conservatorium van Amsterdam, hoofdvak panfluit.

Op deze internationaal georiënteerde opleiding was de voertaal Engels. Door de didactische vakken ontwikkelde ik een duidelijker beeld van mijzelf als docent, zowel op het gebied van de muziek als de Engelse taal. Daarbij heb ik jaren examentrainingen gegeven via Stichting Studiebegeleiding Leiden.

Deze combinatie van studies en werkzaamheden heeft geleid tot mijn specialisaties op het gebied van kunst, cultuur en educatie wanneer het gaat om vertalen en redigeren. Als docent werk ik het liefst met kleine groepen en individuele leerlingen, niet omdat grote groepen me niet liggen, maar omdat ik eenvoudigweg meer energie haal uit de aandacht die ik dan kan geven en terugkrijg. Dit is een ideaal uitgangspunt voor de muziek- en bijlessen die ik geef.

Informatie over mijn werk met betrekking tot de Engelse taal vindt u op deze website. Voor mijn werk als docerend en uitvoerend panfluitist verwijs ik u door naar www.panfluitpraktijk.nl.